Wat is een Streptococcus entericus?
Streptococcus entericus is een Gram positieve coccus uit de familie Streptococcaceae. De naam kan worden afgekort tot
S. entericus.
Taxonomie
Domein: |
Bacterie |
Stam: |
Firmicutes |
Klasse: |
Bacilli |
Orde: |
Lactobacillales |
Familie: |
Streptococcaceae |
Ontdekking
Het genes
Streptococcus werd in 1884 in Berlijn, Duitsland, voor het eerst beschreven of gedefinieerd door Friedrich Julius Rosenbach.
Infectie
Geen informatie
Diagnostiek
S. entericus groeit optimaal bij een temperatuur van 37°C (98.6 °F). De bacterie groeit over het algemeen goed op de meeste voedingsbodems. Na 24 uur is er vaak al voldoende groei om een betrouwbare identificatie te doen.
Onder de microscoop
Eigenschappen
Gram: |
Positief |
Vorm: |
coccus |
Ligging: |
Rijtje |
Respiratie: |
|
Oxidase: |
|
Catalase: |
|
Referenties
Rapporteer een fout
Geef een tips of compliment