Wat is een Neisseria polysaccharea?
Neisseria polysaccharea is een Gram negatieve coccus uit de familie Neisseriaceae. De naam kan worden afgekort tot
N. polysaccharea.
Taxonomie
Domein: |
Bacterie |
Stam: |
Proteobacteria |
Klasse: |
Beta Proteobacteria |
Orde: |
Neisseriales |
Familie: |
Neisseriaceae |
Ontdekking
Het genes
Neisseria werd in 1885 voor het eerst beschreven of gedefinieerd door V. Trevisan.
Infectie
Geen informatie
Diagnostiek
N. polysaccharea groeit optimaal bij een temperatuur van 37°C (98.6 °F). De bacterie groeit over het algemeen goed op de meeste voedingsbodems. Na 24 uur is er vaak al voldoende groei om een betrouwbare identificatie te doen.
Onder de microscoop
Eigenschappen
Gram: |
Negatief |
Vorm: |
coccus |
Ligging: |
Diplo |
Respiratie: |
|
Oxidase: |
Positief |
Catalase: |
Positief |
Referenties
Rapporteer een fout
Geef een tips of compliment