Wat is een Bacillus asahii?
Bacillus asahii is een Gram positieve staaf uit de familie Bacillaceae. De naam kan worden afgekort tot
B. asahii.
Taxonomie
Domein: |
Bacterie |
Stam: |
Firmicutes |
Klasse: |
Bacilli |
Orde: |
Bacillales |
Familie: |
Bacillaceae |
Ontdekking
Het genes
Bacillus werd in 1872 in Breslau, Polen, voor het eerst beschreven of gedefinieerd door Ferdinand Cohn.
Infectie
Geen informatie
Diagnostiek
B. asahii groeit optimaal bij een temperatuur van 37°C (98.6 °F). De bacterie groeit over het algemeen goed op de meeste voedingsbodems. Na 24 uur is er vaak al voldoende groei om een betrouwbare identificatie te doen.
Onder de microscoop
Eigenschappen
Gram: |
Positief |
Vorm: |
staaf |
Ligging: |
|
Respiratie: |
|
Oxidase: |
|
Catalase: |
|
Referenties
Rapporteer een fout
Geef een tips of compliment