Enterococcus raffinosus

Wat is een Enterococcus raffinosus?

Enterococcus raffinosus is een Gram positieve coccus uit de familie Enterococcaceae. De naam kan worden afgekort tot E. raffinosus.

Taxonomie

Domein: Bacterie
Stam: Firmicutes
Klasse: Bacilli
Orde: Lactobacillales
Familie: Enterococcaceae

Ontdekking

Het genes Enterococcus werd in 1984 in München, Duitsland, voor het eerst beschreven of gedefinieerd door Karl H. Schleifer en Renate Kilpper-Bälz.

Infectie

Geen informatie

Diagnostiek

E. raffinosus groeit optimaal bij een temperatuur van 37°C (98.6 °F). De bacterie groeit over het algemeen goed op de meeste voedingsbodems. Na 24 uur is er vaak al voldoende groei om een betrouwbare identificatie te doen.

Onder de microscoop

Eigenschappen

Gram: Positief
Vorm: coccus
Ligging: diplo
Respiratie:
Oxidase:
Catalase:

Referenties

Referentie

Rapporteer een fout

Geef een tips of compliment