Wat is een Lactobacillus johnsonii?
Lactobacillus johnsonii is een Gram positieve staaf uit de familie Lactobacillaceae. De naam kan worden afgekort tot
L. johnsonii.
Taxonomie
Domein: |
Bacterie |
Stam: |
Firmicutes |
Klasse: |
Bacilli |
Orde: |
Lactobacillales |
Familie: |
Lactobacillaceae |
Ontdekking
Het genes
Lactobacillus werd in 1901 in Delft, Nederland, voor het eerst beschreven of gedefinieerd door Martinus Willem Beijerinck.
Infectie
Geen informatie
Diagnostiek
L. johnsonii groeit optimaal bij een temperatuur van 37°C (98.6 °F). De bacterie groeit over het algemeen goed op de meeste voedingsbodems. Na 24 uur is er vaak al voldoende groei om een betrouwbare identificatie te doen.
Onder de microscoop
Eigenschappen
Gram: |
Positief |
Vorm: |
staaf |
Ligging: |
|
Respiratie: |
|
Oxidase: |
|
Catalase: |
|
Referenties
Rapporteer een fout
Geef een tips of compliment