Lactobacillus johnsonii

Wat is een Lactobacillus johnsonii?

Lactobacillus johnsonii is een Gram positieve staaf uit de familie Lactobacillaceae. De naam kan worden afgekort tot L. johnsonii.

Taxonomie

Domein: Bacterie
Stam: Firmicutes
Klasse: Bacilli
Orde: Lactobacillales
Familie: Lactobacillaceae

Ontdekking

Het genes Lactobacillus werd in 1901 in Delft, Nederland, voor het eerst beschreven of gedefinieerd door Martinus Willem Beijerinck.

Infectie

Geen informatie

Diagnostiek

L. johnsonii groeit optimaal bij een temperatuur van 37°C (98.6 °F). De bacterie groeit over het algemeen goed op de meeste voedingsbodems. Na 24 uur is er vaak al voldoende groei om een betrouwbare identificatie te doen.

Onder de microscoop

Eigenschappen

Gram: Positief
Vorm: staaf
Ligging:
Respiratie:
Oxidase:
Catalase:

Referenties

Referentie

Rapporteer een fout

Geef een tips of compliment